Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Chiftelutele cu carne pot fi uitate odata ce descoperi aceasta reteta. Amestecul de boabe de porumb va deveni crocant dupa ce il tavalesti intr-o baie de ulei incins, iar salsa de avocado iti va da prospetimea de care ai nevoie pentru o masa satioasa.

Metoda de preparare

Amesteca porumbul din conserva (scurs si clatit sub un jet de apa rece), faina, ouale, arpagicul si ceapa intr-un bol. 

Incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, la foc mediu. Ia cu o lingura amestec cu porumb, pune in tigaie si preseaza usor, astfel incat sa formezi o chifteluta. Continua pana cand faci 8 chiftelute pe care le prajesti cate 4 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe un servetel de hartie care sa absoarba uleiul in exces. Lasa-le sa se raceasca.

Ingrediente salsa de avocado:

  • 1 avocado, taiat cubulete
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • ½ ardei capia tocat marunt
  • ½ ceapa rosie tocata marunt
  • 1 lingura coriandru proaspat tocat
  • 1 lingura sos de ardei iute

Amesteca avocado, zeama de lamaie, ardeiul, ceapa, coriandrul si sosul de ardei intr-un vas cu capac etans. Pune-le la frigider timp de 30 de minute. Serveste porumbul pane cu toping de salsa de avocado.