Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Scoate mijlocul perelor (pe la baza) lasand codita intacta. Curata-le de coaja si taie-le la baza, astfel incat sa stea depte cand sunt asezate in pozitie verticala.

Intr-o oala mare, amesteca apa, zaharul, mierea, jumatatile de lamaie, betele de scortisoara si cuisoarele. Adauga miezul de la pastaia de vanilie. Pune totul la fiert, iar cand da in clocot aseaza perele in acest lichid. Da focul mic si lasa-le sa fiarba asa timp de 18-22 minute, pana cand perele sunt aproape moi.

Scoate perele si lasa-le sa se raceasca putin. Strecoara lichidul si pastreaza 250-300ml din el.

Intinde aluatul de foietaj pe o suprafata presarata cu faina. Taie din el fasii de maxim 1cm grosime. Infasoara-le in jurul perelor incepand de la baza.

Aseaza perele intr-o tava cu hartie de copt. Coace-le la 200C  timp de 20-25 minute, pana cand foietajul se rumeneste.

Serveste perele calde cu acest sos. 

Sursa reteta si foto: www.tasteofhome.com