Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Taie vanata in felii groase de 1cm, presara sare peste ele si lasa-le asa timp de 40 de minute.

Clateste-le bine si usuca-le pe servetele de hartie.

Paseaza intr-un blender portocalele curatate, frunzele de busuioc, migdalele, sare, piper, caperele si 60ml de ulei.

Prajeste feliile de vinete in restul de ulei incins la foc mediu, pana cand se rumenesc. Taie-le in fasii.

Fierbe pastele si pregateste un bol frecand peretii lui cu un catel de usturoi. Adauga ricotta, vinetele prajite, 2-3 linguri de pesto cu portocale si 1 lingura din apa in care au fiert pastele.

Scurge pastele si pune-le fierbinti peste restul ingredientelor. Amesteca bine si presara deasupra parmezan ras.

Sursa reteta si foto: The Guardian