Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Spaniola

Nu toata lumea se da in vant dupa fructele de mare, dar asta nu inseamna ca nu te poti delecta cu faimoasa paella, gatita in mod obisnuit cu creveti, scoici si caracatita. O varinata la fel de gustoasa, dar pe placut traditionalistilor, contine pui si pastai proaspete de mazare.

Metoda de preparare

Inainte sa te incepi sa gatesti pregateste-ti condimentele. Amesteca vinul alb cu un praf de sofran si sarea cu boiaua de ardei si piperul. Cu acestea din urma condimenteaza carnea de pui amestecand bine ca sa o acopere.

Incinge o tigaie mare neaderenta, cu maner de metal (pentru a putea fi bagata ulterior in cuptor). Ar fi bine sa ai la indemana o tigaie speciala de paella. Prajeste in tigaie carnatul Chorizo taiat bucatele, timp de 3 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.

Scoate bucatile de carnat pe o farfurie. Adauga o lingura de ulei de masline in tigaie si apoi copanelele de pui. Prajeste-le pe ambele parti, timp de 8 minute. Scoate si puiul pe farfuria cu Chorizo.

Scurge uleiul si grasimea stransa din tigaie si pune la calit ceapa, timp de 5 minute, la foc mediu. Adauga usturoiul si amesteca repede. Apoi orezul cu bob lung si amesteca pana cand se incorporeaza cu ceapa. Toarna acum vinul cu sofran si lasa amestecul sa dea in clocot.

Adauga supa de pui, rosiile taiate, putin suc de rosii (3 linguri) si ardeiul copt. Lasa-le sa fiarba inabusit, acoperind cu un capac. Cand orezul s-a inmuiat putin, opreste focul si poti sa pui bucatelele de carnati pe care sa le amesteci in orez. Deasupra aseaza copanelele de pui.

Acopera tigaia cu folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit la 230C/ gaz treapta 8, timp de 25 de minute  pana cand orezul este aproape gata facut. Scoate din cuptor, scoate bucatile de pui din tigaie si condimenteaza cu sare si piper, amestecand bine. Pune acum pastaile de mazare si din nou copanelele deasupra. Pune-le la cuptor timp de 10 minute pana cand pastaile, orezul si carnea de pui sunt moi.

Serveste paella calda.