Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Asiatica

Una dintre cele mai usoare retete din bucataria asiatica te va ajuta sa pregatesti o mancare usoara si proaspata. Iti va aduce aminte de infasuratul sarmalutelor, dar rezultatul va fi extrem de ispititor. In loc de carnea de porc poti folosi tofu sau creveti. Iar sfatul nostru este sa nu exagerezi cu ghimbirul daca nu vrei sa ai parte de o umplutura cu gust amar.

Metoda de preparare

Prajeste carnea de porc taiata in cubulete intr-o tigaie neaderenta, fara ulei, pana cand se rumeneste. Scurge de grasime si pune carnea deoparte.

Intr-un bol amesteca carnea de porc, varza, morcovul, ceapa, coriandrul, ghimbirul, usturoiul, sosul chili si o lingura de ulei. Intr-un alt bol amesteca 3 linguri de apa cu faina (sau amidon de porumb daca ai).

Incepe sa rulezi foile de orez, dupa ce le inmoi in prealabil in apa calda timp de 10-15 secunde. Pune pe fiecare foaie cate 1-2 linguri (in functie de cat de mare este foaia) din umplutura cu carne de porc preparata. Se aduce partea inferioara a foii deasupra umpluturii, apoi se acopera cu una dintre partile laterale, apoi cu cealalta. Se infasoara totul in restul de foaie, intr-un rulou strans bine.

Unge fiecare rulou cu amestecul de apa si faina. Pune rulourile intr-un singur strat intr-o tava si ungele cu putin ulei.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 220C/ gaz treapta 7, timp de 20 de minute pana se rumenesc usor.

Servestele cu sosuri Thai picante.