Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O idee de mic dejun copios si delicios de la Nana Natural Food.

Metoda de preparare

Spanacul se pune la calit cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se pune la fiert o oala de apa. Cand incepe fiarba se sparge un ou intr-un borcan si se toarna in apa clocotita. Cu o lingura se da albusul peste galbenus. Se tine la fiert in jur de 2-3 minute, se scoate si apoi se adauga urmatorul ou.

Chifla se taie in doua pe si se pune la prajit. Peste ea se adauga spanacul, apoi ouale si sos Hollandaise pregattit astfel:

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 2 linguri apa
  • 150 g unt
  • zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingurita piper alb
  • sare
  • piper

Untul se topeste si se lasa la racit.

Se pun la fiert otetul de vin alb, cu apa si cu piperul alb pana se reduce la jumatate. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu otetul de vin si se pune deasupra unui vas cu apa care fierbe. Se amesteca pana cand incepe sa se ingroase. Se ia castronul de pe foc si se adauga treptat untul topit pana cand sosul este gros si cremos. Se adauga zeama de lamaie si se adauga sare si piper dupa gust.

Sursa reteta: Nana Natural Food. Foto: Claudiu Popescu