Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Este o reteta care iti va lua un timp mai lung de gatire, dar merita efortul. Vei avea o masa satioasa, care le va face cu ochiul si copiilor.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 200 de grade. Spala cartofii si pune-i la copt timp de o ora si jumatate. Cand s-au copt, taie-le un capac (nu la jumatate) si lasa-i sa se raceasca putin. Scoate-le miezul cu o lingurita pana la cativa milimetri de coaja.

Miezul de cartof copt se zdrobeste si se amesteca cu unt, cascaval, sare si piper. Umple cojile de cartofi pregatite cu aceasta umplutura pana la jumatate de centimetru de marginile de sus.

Sparge in fiecare cartof un ou, condimenteaza cu sare si piper si coace-le timp de 30 de minute pana cand ouale se intaresc. Serveste fierbinte cu patrunjel tocat.

Reteta adaptata din Carte regala de bucate. Foto: Alina Barbu