Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Asiatica

Un orez gatit in stil asiatic in care paprika si turmericul adauga culoare, iar mugurii de bambus dau o textura placuta.

Metoda de preparare

Caleste salota tocata intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, apoi adauga mugurii de bambus si gateste-i timp de 2 minute. Scoate salota si bambusul pe o farfuriesi lasa deoparte.

In aceeasi tigaie pune o lingura de unt si lasa sa se topeasca. Adauga usturoiul si caleste-l pana devine auriu. Apoi pune orezul si caleste putin. Adauga 250ml de supa concentrata si amesteca constant.

Lasa sa dea in clocot si adauga turmericul, paprika si pudra de usturoi si fierbe la foc mic timp de 15-20 de minute. Adauga pe parcurs si restul de supa concentrata pe masura ce lichidul se absoarbe.

Cand orezul e aproape fiert  pune mugurii de bambus si salota si restul de unt. Condimenteaza cu sare si piper. 

Serveste orezul cu coriandru proaspat tocat presarat deasupra.

Sursa reteta si foto: www.phamfatale.com