Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Cel mai bun mod de a incepe ziua este cu o masa gustoasa. Incearca aceasta reteta de mamaliga la cuptor in care poti experimenta si cu alte gusturi. In loc de parmezan si bacon poti folosi cheddar si sunca. O poti manca si fierbinte, si rece pentru ca va fi la fel de buna.

Metoda de preparare

Unge cu unt un vas de copt 20x20cm.

Prajeste baconul intr-o tigaie, timp de 8-10 minute pana se rumeneste si devine crocant. Adauga ceapa si mai gateste 3-4 minute. Adauga si spanacul tocat si lasa-l pana cand se inmoaie putin. 

Bate ouale cu laptele si apa, apoi adauga malaiul si jumatate din parmezan. Incorporeaza in acest amestec si baconul cu ceapa si spanacul. Condimenteaza cu sare si piper si toarna in vasul pregatit. 

Pana aici totul poate fi pregatit de cu seara si lasat in frigider peste noapte. La prima ora pui vasul la copt.

Coace mamaliga 45-55 de minute la 180C si amesteca de doua ori in vas in timpul coacerii. E gata cand un cutit introdus in mijlocul amestecului din vas iese curat.

Presara restul de parmezan ras.

Sursa reteta si foto: The Kitchn