Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pregateste mai intai sosul de vinete:

Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste cubuletele de vinete timp de 15 minute, pe foc mediu, pana cand se rumenesc frumos.

Scoate vinetele si scurge-le cat de bine poti de ulei. Arunca uleiul din tigaie si, in aceeasi tigaie, pune acum pasta de tomate si adauga inapoi cubuletele de vinete. Gateste-le impreuna timp de 2 minute. Adauga vinul si gateste un minut. Apoi, pune rosiile tocate, apa, 1/4 lingurita sare, zaharul si oregano si gateste totul pentru inca 5 minute.

Pune sosul deoparte si pregateste mamaliga:

Curata boabele crude de pe fiecare stiulete de porumb cu ajutorul unui cutit ascutit. Pune-le la fiert in apa cat sa le acopere cu 1 mm, intr-o oala, pe foc mic. Fierbe-le timp de 12 minute.

Scoate boabele de porumb fierte si pastreaza apa in care au fiert. Paseaza-le cu un blender sau un robot de bucatarie, adaugand putin din lichidul in care au fiert.

Pune porumbul pasat inapoi in oala cu apa in care a fiert si gateste timp de 10-15 minute pe foc mic pana cand amestecul se ingroasa si ajuge sa aiba consistenta unui piure.

Incorporeaza cubuletele de unt, feta faramitata, 1/4 lingurita sare si putin piper macinat si mai alsa pe foc inca 2 minute.

Serveste fierbinte cu sosul de vinete.

Sursa reteta si foto: Food52