Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Marocana
Metoda de preparare

Spala si freaca bine lamaile ca sa indepartezi orice urma cerata de pe coaja lor. Taie-le capetele.

Taie lamaile in felii destul de groase, fara sa duci cutitul pana jos, astfel incat feliile sa ramana prinse in coaja unele de altele.

Pune un strat subtire de sare la baza unui borcan cu capac.

Ia una dintre lamai si desfa-o ca intr-un evanaai si presara sare in fiecare taietura. Pune-o in borcan. Continua cu cate lamai iti mai incap in borcan si mai presara niste sare peste ele.

Optional, adauga frunze de dafin, seminte de ienupar sau cuisoare.

Toarna suficient suc de lamaie cat sa acopere lamaile din borcan. Inchide cu capacul si lasa borcanul asa timp de 2 zile, agitandu-l bine o data pe zi.

Daca sucul de lamaie a scazut la suprafata borcanului, mai adauga putin si apoi toarna, apoi,  un strat subtire de ulei de masline. Lasa borcanul nemiscat timp de 2 saptamani.

Ca sa folosesti lamaile clateste-le in apa rece si adauga-le in supe, tocanite sau sosuri. 

Sursa reteta si foto: www.huffingtonpost.com