Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se combina intr-o cratita frisca, laptele, o jumatate din cantitatea de zahar, ceaiul si sarea. Se lasa pe foc mediu, amestecand continuu, pana ce zaharul se dizolva.

Se ia cratita de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa 15-20 de minute, pentru a infuza ceaiul (plicurile de ceai se indeparteaza la finalul celor 15-20 min).

Intre timp, se pregateste intr-un bol, o baite de gheata (o combinatie de cuburi de gheata si apa rece). Deasupra acestuia se aseaza un alt bol mai mic si o sita.

Se amesteca cele patru galbenusuri intr-un alt bol si se adauga si restul de zahar. Se bat in continuare, cu telul, pana cand se ingroasa. Se ia o cana din compozitia de frisca si se toarna peste oua, amestecand continuu.

Se toarna crema cu oua in cratita si se pune pe aragaz la foc mic. Se lasa cca 8-10 minute (sau pana se ingroasa), amestecand din cand in cand.

Se trece crema prin sita de deasupra bolului cu gheata. Se lasa aproximativ o ora. Cand s-a racit complet se pune compozitia in masina de inghetata si se lasa conform instructiunilor acestuia.

Sursa: scrumptiousandsumptuous