Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

Cauti o retete perfecta pentru frigul de afara? Iti propunem o friptura de vita aromata in sos de vin. 

Metoda de preparare

Se incalzesc 50 g unt si se prajesc in el legumele fin taiate. Se adauga ierburile aromatice, tocatura si se lasa 15 minute, miscand vasul din timp in timp. Se pune faina, se rumeneste putin, apoi se adauga vin alb, o lingura de vin de Madera si se lasa sa fiarba pana la primul clocot.

Se pun sarea, piperul, restul de vin de Madera, iar sosul astfel preparat se pastreaza la cald.

Se incalzeste restul de unt si se rumeneste muschiul pe toate fetele; se reduce focul, se acopera si se lasa 30 min. la foc moale; carnea se stropeste din când in când cu supa de vita. Se taie muschiul in felii si se pune sare.

Se serveste cu sosul de vin de Madera si cu garnitura de legume.

Sursa reteta: www.beaujolais.ro