Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza

O reteta propusa pentru Saptamana Gustului de chef Emmanuel Renaut, de la restaurantul Flocons de Sel din  Megève.

Metoda de preparare

Spala, curata si taie capsunele felii. Amesteca-le cu 70g zahar. Lasa-le asa pana isi lasa suc propriu. Pune-le la fiert cateva minute. Cand s-au fiert pune-le pe un platou sa se raceasca. Opreste o mica parte pentru decor si restul paseaza-le si pune-le intr-un strat subtire pe o tava la congelator.

Amesteca bine faina, 10g zahar pudra, oul, laptele, untul si drojdia, formeaza un aluat si lasa-l sa stea timp de o ora la temperatura camerei (25C). Intinde aluatul pe o tava si coace totul la cuptor la 175C, timp de 9 minute. Cand se raceste taie dreptunghiuri din aluat.

Pregateste o creme patissiere dupa reteta de aici folosind proportiile pentru 50ml lapte. Dupa ce se raceste adauga 50g mascarpone si incorporeaza. Pune crema intr-un pos de patiserie.

Asamblare:

Pe dreptunghiurile de aluat decupate aseaza felii de capsune pe o jumatate, iar pe cealalta jumatate pune cu posul crema pregatita. Deasupra aseaza un strat din capsunele pasate si puse la congelator.

Sursa reteta si foto: Le Gout