Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Ce alta reteta ar fi mai potrivita pentru toamna! Bucatele de dovleac rumenit in cuptor, inmuiate intr-un amestec cremos de Gruyère si Emmentaler.

Metoda de preparare

 Prajeste feliile de bagheta timp de 7-8 minute in cuptorul incins pana cand se rumenesc. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

Taie un capac dovleacului, curata-l de seminte si condimenteaza-l cu sare.

Amesteca smantana, supa, nucsoara, 1 lingurita de sare si ½ lingurita de piper intr-un bol. Intr-un alt bol amesteca bine branzeturile rase.

Aseaza in dovleac, in straturi, felii de bagheta prajita, branza rasa si amestec cu smantana. Continua pana cand umpli tot interiorul dovleacului pana la 1 cm de capac.

Acopera cu capacul si pune ulei intr-o tava de copt. Unge si exteriorul dovleacului cu ulei de masline si coace-l la 230C pana cand pulpa dovleacului devine moale si umplutura s-a umflat. Iti trebuie in jur de 1 ora si jumatate.

Sursa: Revista Gourmet

Tags: fondue