Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Cui nu-i plac merele in caramel? Americanii le asociaza cu Halloween-ul, dar noi spunem ca sunt in primul rand un desert perfect pentru serile racoroase de toamna sau de iarna. 
 
Dar ce facem cand nu avem timp sa facem o oala mare cu sos de caramel prin care sa trecem merele? Simplu: apelam la o varianta mai usoara! "Acadelele" din mar caramelizat sunt usor de facut si cel putin la fel de delicioase. 
Metoda de preparare
Pune hartie de copt pe o tava de cuptor.
 
Taie merele in felii de 1 cm grosime. Ar trebui sa obtii cate 4 felii din fiecare mar. 
 
Foloseste un cutit pentru a scoate samburii unde este cazul si fa cate o mica taietura orizontala pe fiecare felie in parte. Introdu cate un bat de lemn in fiecare taietura.
 
Pune "acadelele" din mar pe hartia de copt.
 
Scoate caramelele din ambalaj si pune-le intr-o oala. Pune-o pe foc mic, adauga apa si amesteca incontinuu, pana cand caramelele incep sa se inmoaie. Lasa focul mic.
 
Cu atentie, treci fiecare felie de mar prin caramel. Nu te grabi! Misca betisorul foarte incet prin caramel, invartindu-l. Ridica-l usor si bate in bat pentru a elimina excesul de caramel. 
 
Asaza "acadeaua" pe hartia de copt si adauga toppingul dorit. Repeta procedeul si cu celelalte felii. 
 
Lasa cele 12 "acadele" la rece timp de 30 minute, pana cand se intareste caramelul.
 
Bucura-te de rezultat! :-)
Alexandra