Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Poate ca toti ne-am intrebat la un moment dat „De ce ajung atat de des la food court in fiecare pauza de pranz de la birou?”, mai ales in conditiile in care nu stim cat de sanatoase sunt ingredientele respective sau cum sunt preparate. De asemenea, stim si cat de dificil este sa includem in rutina (oricum grea) de dimineata pregatirea unui pranz pentru a-l lua la pachet. Cu toate acestea, exista solutii simple, rapide si economice pentru a ne pregati acasa un pranz delicios.

Una dintre aceste optiuni este salata, chiar daca la prima vedere nu pare un pranz care sa ne sature pe deplin. Totul tine, insa, de ingredientele folosite.

Metoda de preparare

Se spala bine rucola, baby spinach si se arunca intr-un bol mare. Se taie cubulete mici pieptul de pui (sau inlocuitorul) si branza; se adauga peste salata. Se piseaza avocado (sau se poate taia in cubulete mici, dupa preferinta) si se adauga impreuna cu grapefruit-ul curatat foarte bine de orice pielita. Se amesteca totul bine, impreuna cu o mana de seminte de chia si dovleac, peste care se adauga sare, piper si zeama de lamaie, dupa gust. Recomandarea este sa pastrati crutoanele intr-un pachetel separat si sa le adaugati in momentul in care veti manca salata, pentru a nu se inmuia de la zeama de lamaie.

Bineinteles, ca aproape orice reteta de salata si aceasta lasa destul de mult loc pentru imaginatie, asadar puteti inlocui baby spinach si rucola cu orice verdeata care va place.

Se impacheteaza si se porneste la drum spre birou!

Pofta buna!