Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Pune la fiert, pe foc mic, jumatate din smantana pentru frisca si boabele de cafea zdrobite. Cand da in clocot, ia de pe foc, acopera cu un capapc si lasa sa se infuzeze timp de cel putin 20 de minute.

Incinge cuptorul la 160C.

Amesteca 125g zahar cu 120ml apa, pe foc mic, pana cand zaharul se dizolva. Apoi, da focul mai tare si fierbe pana cand zaharul se caramelizeaza si ajunge la culoarea chihlimbarului.

Ia oala de pe foc si adauga restul de smantana pentru frisca peste zaharul caramelizat. Pune inapoi pe foc si amesteca pana cand se formeaza un sos caramel gros. Adauga smantana grasa, apoi smantana infuzata cu cafea strecurata.

Adauga galbenusurile, sarea si restul de 75g zahar si amesteca folosind un tel. Strecoara tot amestecul intr-un vas.

Aseaza 8 forme de creme brulee intr-o tava si imparte amestecul de caramel intre ele. Coace creme brulee timp de 65-70 minute, in baie de apa fierbinte.

Scoate de la cuptor si, dupa ce se racoresc, pune formele in frigider timp de cel putin 3 ore.

Presara deasupra lor cate 1 lingura de zahar si arde cu o torta cu gaz. Lasa crusta sa se intareasca la frigider in jur de 30 minute.

Sursa reteta si foto: Bon Appetit