Timp preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Vegetariana

Conopida intr-o haina aurie si crocanta, tavalita intr-un sos picant. E reteta care iti va declansa simturile. Conopida simpla poate fi un aperitiv delicios pe care sa il servesti cu orice sos doresti. Sosul cu soia, ustuori si ghimbir este nota indo-chineza a acestui fel de mancare.

Metoda de preparare

Pregateste intai conopida

Ingrediente:

  • 350g conopida
  • 3 lingurite faina alba
  • 2 lingurite faina de orez
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • ulei de floarea soarelui/palmier pentru prajit

Taie conopida in buchete mici si spala-le sub jet de apa rece. Apoi, inmoaie-le pentru 10 minute intr-o oala cu apa clocotita cu sare.

Intr-un bol amesteca faina alba, faina de orez, boiaua de ardei si putina apa. Amesteca bine pana cand se formeaza o pasta groasa, de consistenta smantanii. Daca mai e nevoie mai adauga apa.

Pune conopida si amesteca bine pana cand toate bucatile de conopida sunt acoperite de pasta de faina.

Prajeste bine conopida intr-o tigaie cu ulei incins pana cand se rumeneste si se inmoaie usor.

Lasa-o sa se raceasca putin pe un servetele de hartie care sa absoarba uleiul in exces.

Intre timp pregateste sosul

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de palmier
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingura de usturoi pisat/maruntit
  • ½ lingura de ghimbir ras
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 3 linguri de sos de rosii
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita de coriadru proaspat tocat

Incinge uleiul intr-un wok si caleste usturoiul pentru cateva secunde la foc mare. Adauga ghimbirul si caleste tot la foc mare cateva secunde.

Acum pune ceapa tocata marunt si lasa la foc mare timp de 4 minute pana cand devine transparenta. Adauga si ardeiul gras tocat si caleste timp de 3 minute amestecand continuu.

Redu intensitatea focului si pune sosul de soia, sosul de rosii si o lingurita de zahar brun. Amesteca si 100 ml de apa si lasa la foc mediu timp de 3 minute.

Toarna acum in wok si conopida prajita (Gobi). Amesteca si prajeste la foc mare timp de 2 minute.

Serveste conopida calda dupa ce ai presarat coriandru proaspat.