Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Asiatica
Metoda de preparare

Pregateste mai intai un sos pe care sa il servesti langa clatite. Ai nevoie de:

  • 60ml sos de soia
  • 1 lingura otet de orez
  • 1/2 lingurita ulie de susan
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita ghimbir, tocat marunt
  • 1 catei usturoi, tocat marunt

Amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol si lasa-le deoparte.

Pregateste clatitele:

Pune faina intr-un bol si adauga treptat apa calduta, amestecand sa formezi un aluat. Transfera totul pe blatul tapetat cu faina si framanta de cateva ori. Taie aluatul cu un cutit in 4 bucati egale.

Intinde cu sucitorul fiecare bucata de aluat astfel incat sa formezi un disc .Presara 1/4 din usturoiul tocat peste si impatureste in trei.Ruleaza din nou aluatul cu sucitorul pana formezi un disc. Repeta operatiunea cu toate bucatile de aluat .

Unge clatitele pe ambele parti cu ulei si presara putina sare. Prajeste-le fara ulei intr-o tigaie incinsa cate 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.

Taie fiecare clatita in 4 bucati si serveste-le cu sosul pregatit.

Sursa reteta si foto: A Thought for Food