Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Thailandeza

O reteta orientala usor de pregatit, pe care sa o complimentezi cu un sos picant. Pentru balansarea aromelor poti adauga in sos putin zahar si un strop de lamaie.

Metoda de preparare

Chiftelute:

  • 450 gr file de peste alb
  • 3 linguri de faina de porumb sau faina de orez
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 ou, b?tut
  • 50 gr frunze proaspete de lime tocate marunt
  • 3 lingurite pasta de curry rosu
  • 100 gr fasole verde, feliata foarte fin
  • 110 ml ulei de floarea soarelui, pentru prajit

Toaca marunt pestele intr-un robot de bucatarie pana cand devine aproape ca o pasta (nu mai mult de 30 de secunde).

Amesteca in bolul de la robot pestele, faina, sosul de peste, oul batut spuma, frunzele de lime, pasta de curry si ardeiul iute. Mixeaza totul pana cand devine o pasta.

Pune amestecul intr-un castron si cu mainile umede formeaza chiftelute pe care sa le aplatizezi cu o lingura si sa le asezi pe o hartie pergament.

Prajeste-le in ulei incins, la foc mediu, intorcandu-le pe ambele fete pana cand devin aramii.

Scoate-le pe servetele de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Serveste-le calde cu sosul pe care il pregatesti inainte.

Sos:

  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri sos de peste
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingura de suc de lime
  • 2 ardei iuti rosii mici
  • ½ morcov
  • 2 ridichii rosii mici

Amesteca intr-un bol 1 lingura de zahar cu 2 linguri de sos de peste. Adauga otetul de vin, sucul de lime si ardeii iuti tocati marunt dupa ce ai scos semintele. Rade deasupra morcov proaspat si ridichii si amesteca bine.

Tags: chiftele, curry, peste