Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O reteta propusa de Bogdan Alexandrescu (Dexter) de la MasterChef.

Metoda de preparare

Aluat:

  • 3 oua
  • 300 g faina semola/faina alba

Compozitie:

  • 200 g bacon afumat taiat cubulete mici
  • 300 g crema de branza din comert
  • 150 g cas afumat ras mare
  • 2 linguri de smantana lichida

Sos:

  • 250 ml smantana lichida
  • 100 g parmezan ras 
  • 50g camembert taiat cubulete
  • Putina sare si piper dupa gust

Pentru aluat, intr-un vas adanc adaugati faina si cele trei oua si amestecati, incorporand cele doua ingrediente pana obtineti un aluat elastic. Formati o bila de aluat, presarati-o cu faina si tineti-o cam doua ore la frigider. Scoateti aluatul de la frigider si impartiti-l in patru bile egale, iar pe o masa presarata cu faina intindeti aluatul cu sucitorul pana obtineti dreptunghiuri de aproximativ 20x8 cm, putin mai groase decat niste fettucine. Intr-o oala lata cu apa clocotita, sare si putin ulei, opariti cele patru foi una cate una, apoi le scoateti pe o suprafata rece, unsa cu putin ulei. 

Compozitie: in vasul de blender puneti casul ras, cele doua linguri de smantana si crema de branza si mixati la viteza mare pana obtineti o crema omogena, potrivit de solida. Varsati crema intr-un bol si adaugati cubuletele de bacon, trase putin la tigaie in prealabil. Amestecati. 

Sos: intr-o craticioara, puneti pe foc mic smantana lichida, camembertul cubulete si parmezanul ras, impreuna cu putina sare si piper. Amestecati cu o lingura de lemn pana se topesc branzeturile.

Cu o lingura asezati compozitia pe foile de aluat si rulati ca pe niste clatite mai mari, cilindrice. Asezati cele patru rulouri pe o tava unsa cu putin ulei, turnati sos din belsug peste ele, putin parmezan ras si puneti in cuptorul incins la 180C, timp de 10 minute, pana se topeste cascavalul si sosul face o crusta usor aurie. Serviti alaturi de un pahar de vin rosu, fructat si cu usor gust de doaga.