Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Britanica

Bucatarul Darren McGrady a lucrat timp de patru ani la Palatul Kensington pentru printesa Diana si printii William si Harry dupa divortul printesei de Printul Charles. El dezvaluie in cartea sa "Eating Royally" retetele preferate ale printesei inimilor.

Metoda de preparare

Inmoaie stafidele cu o seara inainte in Amaretto, acopera-le cu folie alimentara de plastic si lasa-le la temperatura camerei.

Incinge cuptorul la 180C si unge un vas ceramic de copt de 500ml.

Indeparteaza coaja de la feliile de paine si unge-le cu unt.

Bate galbenusurile cu zaharul intr-un bol. Pune la fiert, intr-o oala, laptele, smantana si miezul de la pastaia de vanilie.Cand da in clocot toarna amestecul fierbinte peste ouale cu zahar, amestecand continuu.

Taie 4 felii de paine in cubulete si aseaza-le la baza vasului. Pune deasupra lor stafidele, inclusiv Amaretto in care au stat la inmuiat. Apoi, deasupra, aseaza restul de felii taiate in jumatati pe diagonala.

Toarna amestecul fierbinte cu ou peste paine astfel incat toata painea sa fie acoperita. Lasa sa stea 20 de minute.

Pune vasul intr-o tava cu apa fierbinte, astfel incat apa sa ajunga pana la ¾ din inaltimea vasului. Coace timp de 30 de minute. Presara 30g zahar si cu ajutorul unei torte cu gaz caramelizeaza-l. Presara fulgii de migdale prajiti si zaharul pudra.

Serveste cu un coulis de zmeura sau fructe de padure, inghetata de vanilie sau sos caramel.

 Sursa reteta si foto: HuffingtonPost