Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

O gustare delicioasa pe care o poti pregati pentru cei dragi.

Metoda de preparare

Amesteca capsunele feliate cu 20g zahar intr-un bol.

Intr-o oala mica pune la fiert vinul si 50g zahar. Lasa-le sa fiarba timp de 7 minute la foc mare, pana cand incepe sa se ingroase. Adauga rubarba si lasa pe foc alte 7 minute.

Pune apa intr-o oala si incalzesete-o la foc mic (nu o fierbe). Intr-o alta oala pune la incalzit (fara sa fierbi) laptele cu restul de zahar, sare si nucsoara.

Topeste untul intr-un ceaun si prajeste in el orezul timp de 1 minut amestecand continuu. Adauga 1 ceasca de apa calda (pregatita anterior) si gateste orezul pana cand lichidul e aproape absorbit. Repeta operatiunea pana cand termini toata apa, apoi adauga treptat cate o ceasca de lapte si amesteca pana cand este absorbit inainte sa o adaugi pe urmatoarea. In total tot procesul ar trebui sa fie gata in 30 de minute.

Adauga extractul de vanilie si dupa cateva minute indeparteaza ceaunul de pe foc. Incorporeaza si mascarpone in orez.

Pune budinca in boluri mici si adauga deasupra ei cate doua linguri de sos cu rubarba si felii de capsune cu zahar.

Sursa reteta si foto: My Recipes