Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Topeste untul pe foc mediu. Adauga miezul de la pastaia de vanilie si pastaia razuita. Gateste pana cand untul capata o culoare aramie si o aroma de nuca.

Adauga zaharul si gateste totul pana cand zaharul se dizolva. Adauga smantana, laptele, Burbonul si sarea si lasa sa dea in clocot. Ia oala de pe foc si indeparteaza pastaia de vanilie.
Amesteca galbenusurile cu amidonul si 3 linguri de zahar si toarna treptat lichidul fierbinte, amestecand continuu cu un tel.

Strecoara totul printr-o sita deasa inapoi in oala si pune pe foc mediu, timp de 5-6 minute, amestecand continuu.
Ia oala de pe foc si pune amestecul in blender. Paseaza si toarna in 6-8 forme din ceramica.
Lasa sa se raceasca cel putin 3 ore.
Serveste cu frisca si biscuiti cu ghimbir.

Sursa reteta si foto: www.epicurious.com