Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Indiana

Poti sa iti iei adio de la clasicul pilaf cu orez inmuiat de atata fiert si legume clasice din gradina romaneasca. Dupa ce vei descoperi aromele orientului in pilaful cu citrice il vei gati tot mai des. Stafidele si fisticul vor fi surpriza crocanta pe care o vei decoperi intre boabele de orez.

Metoda de preparare

Toaca marunt ceapa si caleste-o intr-o tigaie wok pana cand devine transparenta. Adauga orezul si amesteca bine pentru 1-2 minute.

Adauga apa, zahar, sofran, nucsoara, coaja rasa de la lamaie si portocala si sucul stors de la cele doua fructe.

Acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute, pana cand orezul se inmoaie (mai putin daca orezul este prefiert).

La final, dupa ce stingi focul, adauga fisticul si stafidele si acopera din nou cu un capac ca sa se inabuse timp de 10 minute.

Pilaful cu citrice este o garnitura ideala pentru fripturi de pui sau miel, la gratar sau la cuptor.