De cele mai multe ori se apeleaza la detoxifiere ca la un truc de la care te astepti sa stearga ca prin minune cateva kilograme in plus fara efort, mai ales inainte de a iesi din iarna. Nu este nimic gresit in a dori sa revii pe calea cea buna, dar grasimea si kilogramele topite rapid pot fi un pericol mai mare pentru organism decat sa te pastrezi la greutatea pe care o ai in prezent.

Iar pericolul din multe programe sau diete de detoxifiere sta tocmai in faptul ca nu apeleaza la metode sanatoase pentru a scapa de kiligramele nedorite. Multe dintre ele exclud proteinele, fara de care organismul nu va functiona sanatos.

Detoxifierea fortata are efect invers asupra ficatului

In principiu, organismul nostru este creat si functioneaza ca un adevarat mecansim gigant de detoxifere. Daca il hranesti corect, nici nu ai nevoie de cocktailuri minune, sucuri sau cine stie ce alte preparare ridicate in slavi de diete. Explicatia sta in functiile ficatului, care este motorul principal al detoxifierii. Toate toxinele sunt filtrate si eliminate cu ajutorul acestui organ.

In prima faza, ficatul transforma toxinele insolubile in substante solubile si in a doua faza le elimina din organism. Ori, atunci cand ii lipsesc proteinele, ficatul nu poate pune in aplicare eliminraea toxinelor, pentru ca in acest proces e nevoie de amino acizi pe care nu ii primeste. Rezultatul? In loc de o binefacatoare detoxifiere, organismul hranit doar cu anumite alimente se trezeste pe cap cu toxinele neeliminate.

Kilogramele in minus sunt o pacaleala ieftina

Detoxifierea te scapa rapid de cateva kilograme. Vestea proasta este ca acestea nu sunt luate din tesutul gras, ci sunt cel mai probabil apa si tesut muscular. Adica, in loc sa ii faci un bine organismului, ii pui si mai multe bete in roate.

Daca detoxifeirea este ceea ce cauti in lupta cu kilogramele, mai bine alege sa iti cureti organismul de mancarurile considerate junk food, de alcool, indulcitori sau cofeina, dar nu il priva de nutrientii buni. Detoxifierea nu inseamna infometare, trei frunze de salata verde, cateva fructe transformate in suc si zero mese consistente. Hraneste-te corect, astfel incat ficatul sa poata fi motorul detoxifierii care porneste din interior.

1. Mananca proteine slabe. Adica, peste, carne de vita, oua, chia, seminte de in, legume cu frunze verzi, lapte de migdale sau de cocos.

2. Include in dieta alimente cu sulf. Ficatul are nevoie de acest element pentru a functiona corect. Ai nevoie broccoli, usturoi, varza si ceapa.

3. Legume verzi si ierburi aromatice: de la spanac, salata verde si stevie pana la coriandru si patrunjel.

4. Fibre bune din legume, nuci si seminte, fructe de padure, mere si linte

5. Apa. Este cea care sustine organismul sa elimine toxinele natural si, in acelasi timp, sa faca masinaria numita “metabolism” sa functioneze in paramentri normali.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE