Acest tip de mâncat mai este numit de către specialiști și “mâncat social” și se petrece în grupurile de prieteni și cunoștinte, nu doar de sărbători, ci de fiecare dată când socializarea este însoțită de comandarea unui meniu generos, fie că se întâmplă la restaurant sau acasă.

Astfel, mulți oameni ajung ca, în loc de petrecerea unor zile liniștite în sânul celor dragi, să apeleze la ajutorul specialistului, pentru a scăpa de disconfortul balonării și a durerilor abdominale. În cele mai multe cazuri, balonarea excesivă (meteorismul abdominal) se manifestă prin flatulență, durere abdominală, diaree sau constipație, stări de greață și lipsa poftei de mâncare. Aceasta este de obicei cauzată de producția de gaz în exces sau tulburări în mișcarea mușchilor sistemului digestiv.

Însă, problema mâncatului în exces poate exista și în viața de zi cu zi, nu doar în perioada sărbătorilor. Mâncatul în exces poate fi rezultatul unor anomalii ale activității cerebrale, principalele cauze fiind afecțiuni precum depresia, dieta extremă sau stresul. De asemenea, acest lucru se mai întâmplă și în familiile supraponderale, unde acest lucru a devenit un obicei. Ba mai mult, unii specialiști au numit această cauză a mâncatului în exces - “tulburare genetică”.

Sfaturi pentru mâncatul corect

Pentru a nu apărea tulburările digestive, orice persoană ar trebui să respecte cu strictețe anumite reguli de alimentație. În primul rând, diversitatea alimentelor grase și porțiile în cantități mari pot fi adevărate provocări pentru ficat. Așadar, pentru o digestie normală, se recomandă evitarea amestecării mâncărurilor grase și se reduc porțiile. O altă recomandare ar fi reducerea consumului de alcool. Mâncarea grasă însoțită de o cantitate mare de alcool pot provoca boli grave ficatului.

În al doilea rând, pentru a evita problemele digestive, nutriționiștii recomandă consumul de fibre și de proteine, în fiecare zi. Fibrele și proteinele ajută la menținerea îndelungată a senzației de sațietate. Pentru a nu crește în greutate, specialiștii ne indică să consumăm proteine slabe precum albușurile de ou, ton și piept de pui fără piele.

Nu în ultimul rând, în perioadele cu mese îmbelșugate, precum cele de sărbători, este recomandat ca fiecare persoană să aibă în casă un supliment alimentar pentru reducerea stărilor de balonare și pentru a susține funcțiile ficatului. Ba mai mult, după această perioadă este indicat ca fiecare dintre noi să facem o așa-numită “detoxifiere”, pentru a elimina toxinele din organism și pentru a ne simți mai bine.

BilActiv Anghinare

O bilă leneșă poate să ne strice sărbătorile de iarnă, însă nu și dacă luăm măsuri din timp. BilActiv Anghinare de la Naturalis este un remediu pentru afecțiunile ficatului, detoxifierea acestuia, dar și pentru sănătatea întregului sistem digestiv.

Pe lângă scăderea apetitului alimentar, anghinarea din compoziție favorizează funcția de eliminare digestivă și urinară. Suplimentul alimentar ajută la normalizarea nivelului de lipide din sânge, asigură buna funcționare a tractului digestiv, susține digestia și menține confortul digestiv.

De asemenea, este recomandat persoanelor cu risc de litiază biliară, deoarece este un adjuvant al tratamentului pentru tulburările diseptice, cauzate de insuficiența secretării și evacuării bilei. Așadar, menține sănătatea și buna funcționare a ficatului chiar și după mesele îmbelșugate de sărbători. Acesta se poate achiziționa din oricare farmacie Catena din țară.