Nutrienti se gasesc si in albus, insa galbenusul contine cantitati mai mari. Valorile nutritive nu se schimba, indiferent daca oul este crud sau pregatit termic. Exista totusi un avantaj in cazul oualor preparate: ouale crude consumate in cantitate mare pot impiedica absorbtia de catre piele a biotinei, vitamina esentiala pentru piele si par.

Unele persoane prefera ouale cu coaja bruna, pe care le considera mai bune pentru sanatate. Aceasta idee este total lipsita de temei deoarece culoarea nu are nimic de-a face cu calitatea, ci depinde de genele fiecarei gaini si de rasa pasarii.

Timp de multi ani s-a afirmat ca nu trebuie consumate mai mult de doua oua pe saptamana pentru a nu mari cantitatea de colesterol din sange. Desi acest mit a fost demolat acum circa 30 de ani, ideea persista inca. Contrar grasimilor de origine animala, nivelul ridicat de colesterol din oua nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sange
 

Tags: oua, energie, vitamine