1.Inlocuieste mancarurile albe cu cele brune

Pastele albe, orezul alb si painea alba asigura foarte putini nutrienti si sunt transformate foarte rapid in zahar. Astfel iti va fi foame in continuare si, mai rau, vei avea pofta de dulciuri.

2. Nu te feri de grasimi

Exista grasimi bune si grasimi rele. Cele bune sunt esentiale pentru functionarea organismului si sprijina procesul de slabire, cum sunt , spre exemplu, grasimile pe care le contin carnea de peste, avocado, sau nucile si alunele. Grasimile rele, pe de alta parte, ar trebui evitate. Exemplele includ grasimile trans, care se gasesc in biscuiti, prajituri si produse coapte.

3. Mananca cinci sau sase mese pe zi

Expertii recomanda sa mancati trei mese importante si doua sau trei gustari sanatoase in fiecare zi. Astfel iti vei asigura nivelul optim de nutrienti si de energie si iti veti tine foamea sub control. Alege gustari neprocesate, cu un continut scazut de zahar, cum sunt alunele, humusul, morcovii, sau telina.

4. Mananca proteine la fiecare masa si gustare

Proteinele sunt esentiale pentru cresterea si repararea organismului. Totodata, acestea vor tine foamea la distanta pentru mai mult timp, astfel ca vei fi mai putin tentati sa mananci produse nesanatoase intre mese. Expertii recomanda sa mananci pui sau peste bogat in proteine, alune sau nuci la fiecare masa ori gustare.

Citese mai multe sfaturi pe mediafax.ro!