1. Combina corect alimentele
Atunci cand asocierile alimentare sunt facute corect, mancarea nu sta sa fermenteze in stomacul tau si nu duce la balonare. Regula de respectat in acest sens este sa consumi proteine cu legume sau cereale cu legume, insa nu proteine cu cereale. De asemenea, fructele trebuie mancate separat, pe stomacul cat mai gol, ca sa eviti fermentarea lor in stomac.

2. Consuma alimente fermentate
Pe de alta parte, ca sa ajuti digestia, mananca alimente gata fermentate: chefir, muraturi de tot felul, in special varza murata. Acestea hranesc bacteriile bune si iti echilibreaza flora intestinala.

3. Consuma prebiotice si probiotice
Prebioticele si probioticele sunt bacteriile care te pot ajuta oricand, indiferent de stadiul in care te afli. Probioticele te ajuta sa-ti colonizezi intestinul cu bacterii esentiale, iar prebioticele sunt cele care hranesc bacteriile bune. Impreuna, te ajuta sa ai un sistem digestiv excelent. Vezi aici in ce alimente naturale se gasesc.

4. Bea apa, insa nu oricand
Stim deja cu totii ca trebuie sa bem doi litri de apa pe zi, insa stim mai putine despre cele mai bune momente ale zilei de a ne hidrata. De exemplu, pentru o digestie mai eficienta, este recomandat sa bei un pahar de apa cu 15 minute inainte de orice masa. Acest obicei imbunatateste circulatia fluidelor prin sistemul digestiv.

5. Respecta regula 80/20
Mananca pana ce esti 80% satul. Astfel, vei lasa spatiu in proportie de 20% in stomacul tau pentru ca digestia sa se produca fara probleme.

6. Consuma multe fibre
Fibrele iti ajuta corpul sa elimine toxinele, excesul de hormoni si reziduurile alimentare. Cu cat mananci mai multe fibre solubile in apa, cu atat vei avea o digestie mai buna. Atentie insa: bea si multa apa. Prea multe fibre consumate fara apa duc la constipatie.