1. Culoarea uleiului de masline nu este un indicator al calitatii

Este o greseala sa consideri ca uleiul de masline mai inchis la culoare este mai bun si mai sanatos decat cel mai deschis, sau invers. Culoarea acestuia depinde de soiul de masline din care este facut. 

2. Spania este cel mai mare producator de ulei de masline

Chiar daca uleiul de masline este asociat cu bucataria italiana, Spania este tara care produce cea mai mare cantitate. Aproape 48% din productia totala din lume vine de aici.

3. Termenul "light" asociat cu uleiul de masline este doar o unealta de marketing.

Nu te gandi ca daca este light, uleiul de masline va avea mai putine calorii. In cazul uleiului, este folosit doar ca sa sporeasca vanzarile, desi se refera de fapt la o aroma mai slaba.

4. Gustul amar nu este rau.

De fapt, pentru cunoscatori, gustul amarui este considerat un aspect pozitiv, alaturi de intensitatea aromei.

5. Uleiul de masline piperat poate rezista la temperaturi mai mari.

Este adevarat. Daca vrei un ulei de masline care sa reziste la prajire, cauta unul care sa fie piperat.