Iată principalele recomandări ale lui Chef Hadad:

"Daca veți alege varianta pregătirii acasă, atenție cum îl pregătiți: se curata și se blancheaza în apa cu bicarbonat de sodiu, pentru a-și pastra culoarea, iar după doua minute se scoate în apa rece cu gheata, astfel îi rămâne culoarea extraordinara și textura ferma. 

Timp de preparare: 30 min, 1 porție, Dificultate: medie

Ingrediente:

sparanghel proaspăt (4 tulpini)

un praz și o ceapa

1l stock de legume gara pregătit cu o zi înainte (morcov, țelină, dafin, sare)

smântână lichida

unt"

Mod de preparare:

"Se pune pe foc o oală mare, în care se topesc 60-70g de unt. Se taie 6-7 rondele de praz și ceapa (fideluta), apoi se soteaza în unt. Se amesteca bine. Se ia sparanghelul spălat, se îndepărtează capetele albe (pe care nu este recomandat să le folosiți), iar cele cu muguri se păstreaza pentru decorul final.

Tulpinile verzi de sparanghel ajung în oala de pe foc, fară condimente, deoarece e important să iasă în evidenta gustul sparanghelului. Se amesteca continuu.

Într-o crăticioară cu apa fierbinte și sare se pun câteva bucăți de sparanghel, se lasă 2 minute, apoi se scot într-în bol cu apa și gheața – acestea vor capăta o culoare verde extraordinara și vor rămâne ferme.

În oala de pe foc se adaugă supa, stock-ul de legume făcut cu o zi înainte, sare și piper după gust și se lasă 10 minute.

Apoi se ia oala de pe foc și se pune compoziția în blender, iar mai apoi se trece prin sita fină, pentru a capăta o consistenta catifelata. E muncă, dar cu răbdare o să iasă ceva deosebit. Se adaugă smântână lichida, iar crema rezultată se toarnă într-o oală, pe foc, la fiert. Intre timp, se taie capetele sparanghelului ținut în gheata în fășii subțiri, pe lung, pentru decor."

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA VIAȚA BATE FILMUL-SEZONUL 2

FOTO: SHUTERSTOCK