Ei bine, este chiar Grecia.

Înconjurată de sute de insule, Grecia este fără îndoială cea mai potrivită destinație pentru o vacanță superbă, alături de peisaje paradisiace cufundate în istorie străveche. Litoralul grecesc atrage anual zeci de milioane de turiști și se află la doi pași de țara noastră, de aceea poți alege să mergi cu mașina. Vezi aici toate ofertele de vacanță pentru această vară. 

Mai mult, o vacanță la greci este relativ ieftină, având plaje frumoase, nisip fin și apă curată. În ceea ce privește gastronomia, mâncarea este delicioasă și satisface toate gusturile.

Visezi la o masă copioasă la o tavernă în Grecia? Până atunci îți arătăm cum să aduci mireasma preparatelor grecești la tine acasă.

Piept de pui la grătar umplut cu brânză de capră

Grătarul de pui poate părea un preparat fad, dar nu și dacă este făcut cu brânză de capră. Îți propunem o rețetă grecească, foarte ușoară și rapidă, care se prepară cu precădere în Thassos Insula Thassos este o destinație de vacanță minunată. Imaginați-vă un loc unde pitorescul, tradiția, istoria, distracția și relaxarea se îmbină într-un mod armonios.

Pieptul de pui la grătar, umplut cu brânză de capră și busuioc este fraged, suculent, aromat, cu puține grăsimi și calorii și se poate servi la orice tavernă din Thassos. 

Ingrediente necesare pentru o seară grecească la tine acasă

  • 200 de grame piept de pui de persoană

Marinada pregatită din: 

  • 1 lingură cepsoara
  • 4-5 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 cățel usturoi
  • sare, piper
  • 30 de ml ulei de măsline
  • 1 linguriță cu vârf de muștar
  • 80-100 ml. suc de portocale proaspăt stors

Umplutura:

  • 1-2 fire ceapă verde tocată
  • 2-3 crenguțe busuioc proaspăt tocate
  • 180-200 gr. brânză de capră mărunțită

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru marinada și se adaugă pieptul de pui porționat, să fie condimentat pe toate părțile. Apoi se lasă acoperit la frigider timp de 3 ore.

Între timp, se pregătește umplutura, amestecând două fire ceapă verde tocată, trei crenguțe busuioc proaspăt tocate și 200 grame brânză de capră mărunțită.

După ce a trecut timpul de marine, se scurge carnea, se tamponează cu un șervețel și se formează pachetele repartizând umplutura pe carne și fixând cu scobitori.

Uleiul de măsline este foarte important în prepararea rețetei grecești. De aceea, este bine să ungeți carnea cu el, înainte de a pune pieptul pe grătar. Se frige 5 minute pe fiecare parte și se întoarce o singură dată. 

Cu marinada rămasă, ungeți carnea până se termină procesul de gătire. Se scoate de pe grătar si se păstrează acoperită timp înainte de servire. 

 

Sos tzatziki în 5 minute

Reteta originală de Tzatiki se prepară folosind iaurt din lapte de oaie sau capra cu usturoi, castraveți, sare, ulei de măsline, piper, mărar. Originea sosului Tzatziki se află în Grecia, de aceea acest preparat însoțește toate rețetele grecești din Parga. 

Parga este o zonă pitorească, o oază de relaxare pentru toți turiștii. Are plaje însorite și este renumită pentru ospitalitate și liniște. Dacă dorești o vacanță relaxantă și cu peisaje de poveste, atunci Parga este alegerea perfectă, unde mai pui că te poți bucura și de cel mai delicios Tzatziki din întreaga Grecie.

Dacă te interesează cum se prepară îți propunem o rețetă, numai bună de vară.

Ingrediente

  • 3 castraveți mari
  • 500 ml iaurt gros și gras
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o jumătate de linguriță zeamă de lămâie
  • mărar verde
  • sare

Mod de preparare

Torni iaurtul într-un săculeț de tifon dublu și îl lași să se scurgă foarte bine zerul. Cureți castraveții de coajă, îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici, îi pudrezi cu puțină sare și îi lași la scurs într-o strecurătoare.

Cureți cățeii de usturoi de coajă, îi tai mărunt, presari puțină sare peste ei, apoi îi zdrobești și îi freci până devin o pastă cremoasă.

Amesteci iaurtul cu uleiul turnat treptat și freci bine, ca la maioneză, până se asimilează, adaugi crema de usturoi și apoi amesteci totul cu castraveții bine scurși. Asezonezi cu zeamă de lămâie și mărar tocat mărunt. Lași sosul la rece până în momentul servirii.

 

Vânătă cu usturoi, în stilul Halkidiki

Acest preparat la cuptor are doar vinete, roșii, puțin oțet balsamic și usturoi din belșug. Cu toate astea, este unul dintre cele mai gustoase și se prepară foarte des în toate cele trei brațe ale peninsulei Halkidiki. 

Dacă vrei să guști ca la carte aroma Greciei, atunci plănuiește-ți o vacanță în Halkidiki. Explorează toate cele trei brațe ale peninsulei: Kassandra, Sithonia si Athos. Te vei bucura de o stațiune de vacanță dotată cu plaje ofertante și o mare listă de facilități estivale.

Până atunci, încearcă această rețetă delicioasă la tine acasă.

Ingrediente

  • 2 kg de vinete rotunde mari
  • ulei de măsline pentru prăjit
  • 2 kg de roșii coapte
  • roșii sau conserve de 1 kg
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • o jumătate de lingură de zahăr
  • 2-3 linguri de oțet
  • o căpățână de usturoi

Mod de preparare

Presară sare peste feliile de vinete și lasă-le în frigider cel puțin 40 de minute. Apoi se clătește și usucă bine feliile de vinete. Pune la încălzit 2,5 cm de ulei de măsline și prăjește la foc mic feliile de vinete pe ambele părți și scurge-le pe prosoape de hârtie. 

Într-o altă cratiță, fierbe roșiile cu sare, piper și zahăr până se formează un sos gros. Amestecă totul în oțet și aranjează feliile de vinete într-un vas rezistent la cuptor, pe straturi, presărând usturoi tocat și o parte din sosul de roșii între fiecare strat. 

Toarnă sosul de roșii rămas peste vinete și coace tot amestecul într-un cuptor preîncălzit timp de o jumătate de oră. Lasă preparatul să se răcească și servește-l câteva ore mai târziu. 

Și dacă aceste trei rețete nu își satisfac pofta de vacanță și aventură de pe plaiurile grecești, atunci poți alege una din ofertele Travel Planner pentru vacanțe de vis