Cand vezi o imagine cu capsuni, zmeura sau fructe de padure pe ambalajul unor cereale, ai crede ca iti cumperi fructe adevarate. Expertii in alimentatie insa nu sunt foarte convinsi. 

In realitate, in cutiile cu cereale se gasesc boabe de zahar si ulei de soia, amestecate cu bucati mici de fructe uscate si coloranti artificiali. Astfel, in loc sa consumi un mic dejun sanatos, plin de vitamine, consumi niste ingrediente pline de zahar si foarte nesanatoase.

Companiile fac foarte multi bani astfel si pacalesc consumatorii cu niste fructe pe care nu le vand, dar pentru care isi iau banii. 

Cum iti dai seama daca fructele din cereale sunt chiar fructe si nu niste imitatii nesanatoase? In primul rand, fii atent la descrierea lor. Daca vezi cuvantul “flavored” (aromat), fie insotit de termenul natural fie de artificial, s-ar putea sa fie un stegulet rosu si sa nu ai parte de fructe reale.

De asemenea, daca in lista ingredientelor apare in loc de numele fructelor termenul “bucati de” (bits), mai bine iti cumperi niste cereale simple si fructe adevarate si le combini singur.