Cu sinceritate, Adrian Hădean mărturisește pe blogul personal:

“Ca orice părinte, am deseori dificultăți în a convinge copiii să mănânce alimente recomandate de medic. Către toate mamele care citesc asta, cred că sunteți familiare cu lupta cu morcovii sau broccoli. Eu am cu afinele. În ciuda faptului că sunt delicioase, copiii nu sunt de aceeași părere, așa că cea mai bună variantă pentru copii este, fără îndoială, înghețata.”
 
Rețeta recomandată de Adrian Hădean este:
 
"Ingrediente:
500 g de afine
o lămâie
zahăr după gust (5-6 linguri)
mentă frunze
1l de smântână pentru frișcă
100 g de mascarpone"

Modalitatea de pregătire este:
 
"Din aceste cantităti ies aproximativ 7-8 porții mari de inghețată. Am pus la fiert afinele cu lămâia tăiată felii, cu zahărul și cu menta.

Am dat amestecul prin sită pentru a scăpa de pielițele afinelor și am obținut un sirop de o culoare superbă. Doar pe acesta l-am folosit. Cât s-a răcit, am mixat branza mascarpone pentru 2 minute. Am amestecat siropul de afine cu mascarpone bătut și cu smântâna pentru frișcă (nebătută, lichidă) și am obținut o înghețată mult mai cremoasă decât mă așteptam.  M-am jucat puțin cu proporțiile sirop de afine/smântâna pentru a obține doua culori și feluri de înghețată. Una cu mai multe afine și una cu mai puține. Ambele grozave si tare iubite de copii si de adulți. Am ținut-o la congelator câteva ore, până a devenit cremoasă, nu prea solidă. Copiii iubesc înghețata cremoasă."

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK