Sistemul imunitar se activează atunci când organismul recunoaște un agent străin – de exemplu, un microb sau o substanță chimică. Acest lucru conduce adesea la un proces numit inflamație. Inflamația ocazională cauzată de un invadator periculos îți protejează sănătatea.
Însă, uneori, inflamația persistă și atunci devine o problemă. Multe afecțiuni grave printre care cele cardiace, artrita, boile autoimune, boala Alzheimer, sau cele provocate de anumite virusuri au fost corelate cu inflamația severă sau cronică.
Multe studii arată că anumite elemente componente ale alimentelor sau băuturilor pot avea un efect antiinflamator.
O dietă antiinflamatorie ar trebui să includă alimente precum:
Pește gras precum somonul sau sardinele
Fructe cum ar fi afine, mure, căpșune
Ulei de măsline
Legume cu frunze verzi precum spanacul
Roșii
Nuci și alte oleaginoase
Inflamatoare puternice mai sunt:
1.Turmenicul
2.Scorțișoara
3.Uleiul de cocos
4.Ghimbirul
5.Busuiocul
6.Salvia
7.Nucșoara
Încearcă să eviți sau să limitezi însă următoarele alimente:
Băuturile carbogazoase îndulcite cu zahăr sau îndulcitori chimici
Carbohidrați rafinați precum pâinea albă și produsele de patiserie
Cartofii prăjiți și alte alimente prăjite în ulei
Carnea roșie și procesată
Margarina, untura, uleiurile rafinate chimic
PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE