Desprinde membrana

Pentru niste coaste mai bune si cu ceva mai putina grasime, iti recomandam sa indepartezi membrana groasa de pe oase. Cea mai simpla metoda este sa creezi un buzunaras sub membrana cu un cutit mic, dupa care sa rupi membrana cu degetele.

Condimenteaza carnea

Condimentele joaca si ele un rol important. De cele mai multe ori, un amestec uscat din sare, piper, ierburi si condimente este perfect si creeaza o crusta la exteriorul coastelor, care nu le lasa sa se usuce cand se gatesc.

PE PRO TV PLUS POȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:

Gateste-le incet

Coastele se pot usca daca sunt gatite la temperaturi ridicate, asa ca iti recomandam sa le gatesti incet, la foc mic. Le poti gati la cuptor, la slow cooker sau la un gratar cu capac, caruia ii poti controla temperatura.

Unge-le cu sos aproape de final

Pentru coaste lipicioase, de te lingi pe degete, trebuie sa stii exact cand sa aplici sosul in timpul procesului de gatire. Daca ungi coastele cu sos la inceput, risti ca sosul sa se arda. Din acest motiv, recomandam sa aplici sosul cu doar cateva minute de final. Unge fiecare coasta de maximum doua ori pe fiecare parte.

La final, gateste carnea pe gratar (sau sub gratarul superior al cuptorului)

Dupa ce ai uns coastele cu sos, trebuie sa le mai lasi cateva minute la gatit pentru a fi suficient de lipicoase. Fie le poti lasa timp de cateva minute sub gratarul superior al cuptorului, fie le poti pune pe gratar la foc direct. 

PE PRO TV PLUS POȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: