1.Sa fie simplu.

Sa nu contina nimic prea complicat sau sofisticat, dar in acelasi timp sa fie gatit cu precizie.

 

2.Sa folosesti o chifla de cartofi, pufoasa.

Nu vrei o chifla care se faramatizeaza si se rupe cand mananci burgerul.

 

3.Sa folosesti carne tocata de vita de cea mai buna calitate.

La urma urmei, carnea este ”vedeta” burgerului.

 

4.Sa folosesti o branza care se topeste usor.

Cauta in supermarket-uri branza americana. Daca nu se topeste cum trebuie, nu are ce cauta intr-un burger.

 

5.Sa poti manca burgerul cu o singura mana.

Bourdain spune ca poate intelege si rosia, si salata din burger, dar il fac mai greu de mancat.

 

6.Un burger trebuie sa fie simetric.

Vrei ca fiecare imbucatura pe care o iei sa contina toate elementele burgerului.

 

7.Nu folosi alte sosuri in afara de ketchup.

Poate si maioneza, cu moderatie, cat sa nu alunece burgerul din chifla. Nu chutney, nu sos barbeque, nu Sriracha.

 

8.Trebuie sa ramai curat dupa ce il mananci.

Vrei un burger de care sa te bucuri, nu pe care sa-l dai in totalitate pe haine.

 

9.Fii atent la cat bacon folosesti.

Trebuie sa fii atent la cat de bine facut este baconul si la cat de mult pui. Nu vrei un burger cu multa grasime si prea incarcat.

 

10.Trebuie sa fie usor de mancat.

Este regula de aur si inglobeaza, cumva, toate celelalte sfaturi de mai sus. Bourdain spune: ”Unul dintre cele mai mari pacate este sa faci un burger greu de mancat, unde proportia chifla - carne este una proasta, un burger care este prea gras sau care nu are destula grasime, sau un burger care nu este compact asa cum l-a facut Dumnezeu”.