O reteta de pe My Recipes cu o combinatie de arome tari (parmezan si rozmarin) a fost pe placul nostru de acesta data. Timpul de gatite este de pana intr-o ora, cu tot cu pregatiri, asa ca reteta mai primeste o bila alba pentru rapiditate. Ne-a placut ideea unor muffins sarate pe care sa le poti combina cu alte feluri de mancare la o gustare la serviciu sau la micul dejun acasa.

Ingrediente (pentru 10 bucati):

  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita boabe piper negru zdrobite
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • 150g parmezan ras 
  • 2 lingurite rozmarin proaspat, tocat
  • 1 ou
  • 230ml lapte
  • 80ml ulei de masline (sau ulei de masline cu aroma de usturoi)

Incinge cuptorul al 190C. Pregateste o tava pentru briose asezand hartiile speciale.

Amesteca faina cu praful de copt, sarea, piperul, parmezanul si rozmarinul intr-un bol. Bate oul cu laptele si uleiul si toarna incet acest amestec peste restul ingredientelor amestecand ca sa il incorporezi. Poti folosi un mixer sau poti face toata treaba cu o lingura.

Pune in cantitati egale aluatul in tava pregatita si baga la cuptor timp de 12-15 minute. Serveste-le calde.

Verdict: sunt mai rapide decat ne asteptam si foarte usor de preparat. Am fi pus mai mult parmezan sau in locul lui orice alta branza maturata rasa. Pentru cei care nu sunt fani ai piperului s-ar putea sa fie o experienta cam picanta.