"Am gatit tort de mere, impreuna cu prietena mea Nadia. Reteta ii apartine si trebuie sa recunosc ca a iesit delicios. Nici prea dulce, nici prea consistent, tortul m-a impresionat din prima clipa", a scris Laura pe blog.

Ingredientele sunt urmatoarele:

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete de praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 fiola esnta de rom
  • 5-6 mere
  • 5-6 lingurite  dulceata de visine 
  • miez de nuca
  • smantana pentru frisca
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1/2 pahar de ulei

Mod de preparare:

Merele se curata si se scot cotoarele. In cratita in care faci tortul pui 150 g zahar pe care il caramelizezi si tapetezi peretii vasului cu el. Pui merele curatate si le umpli cu dulceata de visine (sau ce dulceata iti place tie). Pandispanul il faci din cate oua preferi (in functie de dimensiunea cratitei). Important este ca numarul de oua sa fie acelasi cu numarul de linguri de zahar si numarul de linguri de faina.

Cratita mea fiind destul de mare, pun 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja de lamaie, 2 pliculete de praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilat. Pui pandispanul peste mere, lasand o gaurica mica pentru ca aburul de la mere sa poata iesi.

Il dai la cuptor si il lasi aproximativ 40 de minute, insa ca sa-ti dai seama daca blatul s-a copt, cel mai bine este sa-l verifici la mijloc cand s-a rumenit. Il lasi sa se raceasca si apoi il insiropezi cu un sirop de rom (apa + zahar + o fiola de esenta rom ). Il rastorni pe un platou, il lasi sa se raceasca si apoi  il ornezi cu multa frisca naturala.

Mai multe poze cu modul preparare gasesti pe Lauracosoi.ro.