Dupa doua sezoane in care “MasterChef” a schimbat vietile concurentilor si i-a transformat in staruri ale bucatariei si dupa un sezon in care vedetele au trecut la cratita, emisiunea de la Pro TV va condimenta din nou serile de marti ale romanilor.

Prima editie a noului sezon va aduce cu ea si o premiera: singurul concurent din istoria show-ului de la Pro TV care reuseste sa ii impresioneze pana la lacrimi pe toti trei juratii. Cu o poveste impresionanta si un preparat simplu, dar corect gatit, acest concurent isi va condimenta cu multa emotie prezenta in fata juratilor si va reusi sa le smulga lacrimi, la propriu. “Este cel mai inedit si cel mai bun preparat mancat vreodata”, va spune chef Bontea, care nu isi va putea retine lacrimile, iar chef Scarlatescu va aplauda cu generozitate. La randul lui, impresionat de gustul impecabil descoperit intr-o farfurie simpla, chef Dumitrescu va recunoaste: “Sunt cel mai fericit ca fac parte din acest juriu si ca pot sa gust minunatii de genul asta. Este singurul concurent din istoria MasterChef Romania care a reusit sa faca juratii sa planga. Este singurul concurent care ne-a adus lacrimi in ochi”. Despre ce concurent este vorba, care este povestea lui si cu ce farfurie se va prezenta, telespectatorii Pro Tv vor descoperi in prima editie “MasterChef” din noul sezon. 

Juratii insa nu se dezmint nici in acest sezon si, desi pot fi impresionati de un preparat delicious cu o poveste emotionanta, vor arata inca din prima editie ca in bucataria “MasterChef” nu e loc de joaca. Asa se face ca la preselectii vor exista si multe preparate care vor ajunge direct in cosul de gunoi, insotite de critici acide. “Baiete, mancarea ta este sarata in draci”, il va certa chef Scarlatescu pe un pretendent la sortul “MasterChef”. “Legume gratinate in tigaie… vreau sa o vad si pe asta”, va spune ironic chef Bontea in fata unui alt concurent. “Nu ati inteles nimic de trei sezoane”, va adauga el nervos.

In prima editie, in fata juratilor vor fi etalate farfurii variate, indelung muncite, de la deserturi sofisticare care vor gadila papilele gustative ale celor trei chefi, pana la fripturi corect gatite, preparate chinezesti care vor sfarsi la cosul de gunoi sau un pepene… sculptat. Cate dintre ele vor fi insa rasplatite cu mult ravnitul sort “MasterChef”, telespectatorii Pro Tv vor afla in prima editie din acest sezon, marti, 18 martie, de la 20.30. 

Cu concurenti unul si unul, probe care mai de care mai solicitante, deplasari inedite si ingrediente care ii vor uimi nu numai pe cei intrati in competitie, ci si pe telespectatori, noul sezon “MasterChef” este gata sa puna pe jar cele mai alese gusturi. “De la an la an concurentii vin mai pregatiti sau, mai bine zis, mai decisi sa arate ca sunt cei mai buni.

Asta face ca spectacolul sa fie superb si, mai ales, diferit. Si noi suntem nerabdatori sa vedem ce iese la final”, marturiseste Catalin Scarlatescu. La randul lui, Florin Dumitrescu e nerabdator sa descopere noi talente care, odata trecute prin focurile bucatariei “MasterChef”, sa poata ajunge sa semneze meniuri in restaurante de top din tara, asa cum s-a intamplat cu o parte din concurentii primelor sezoane. Iar Sorin Bontea e la fel de pregatit sa coaca la foc iute rabdarea concurentilor si sa le puna la grea incercare talentul si pasiunea pentru bucatarie.