Potrivit Mediafax, cea mai recenta firma de pe lista celor implicate in scandalul carnii de cal este Ardealul, detinuta de grupul norvegian Orkla, a cerut retragerea conservelor cu carne de vită "Ardealul", produse la fabrica din Covasna, deoarece exista suspiciunea ca printre ingredientele folosite se fie si carne de cal.

De asemenea, aproape 2.000 de caserole de mici produse in Pitesti, au fost suspectate ca ar contine carne de cal in loc de carne de vita. Acestea au fost distribuite in 36 de judeţe, sotia administratorului firmei producatoare fiind sef la controlul alimentelor de origine animala in Prahova.

Iar saptamana trecuta, o cantitate de 200 de kilograme de carne tocata etichetata drept vita, despre care se crede ca ar fi de cal, a fost depistata intr-un magazin din Bucuresti.

Dincolo de faptul ca Romania pare sa fie principalul furnizor al carnii de cal comercializate ca vita, avem de invatat inca o lectie amara: conceptul de “carne ieftina” este un oximoron. Nu exista asa ceva si ar trebui sa ne alegem cu mai multa atentie carnea pe care o mancam. Si, pentru un stil de viata mai sanatos, sa o consumam mai rar. Iar o data pe saptamana, sa nu mancam deloc – detalii pe Meatless Friday.