Lupta impotriva hranei nesanatoase inceputa de bucatarul britanic este marcata de un eveniment prin care sa invatam sa revolutionam felul in care mancam. Pentru al doilea an la rand Jamie Oliver invita pe toata lumea sa ia parte la Food Revolution Day, vineri, 17 mai.

Ca esti novice sau bucatar experimentat poti lua parte la Food Revolution Day gatind ceva pentru familie, pentru prieteni, luand parte la evenimente dedicate sau invatand pe cineva sa gateasca un fel de mancare preferat. Scopul este sa ne gandim mai mult si mai des la felul in care mancam, la originea produselor pe care le folosim, la cat de mult ne afecteaza organismul, la cat de simplu si ieftin (uneori) este sa gatesti pentru tine acasa, decat sa cumperi semipreparate.

Pe site-ul Food Revolution Day poti impartasi cu toata lumea retetele tale favorite, poti incarca videoclipuri prin care sa arati cum sustii aceasta miscare sau poti cauta evenimentele care au loc in orasul tau. Anul trecut 62 de tari au luat parte la Food Revolution Day prin 664 de orase si 1.000 de evenimente organizate.

In Romania vor avea loc evenimente in cadrul Food Revolution Day in Oradea, Cluj Napoca sau Mircurea Ciuc. In Bucuresti evenimentul este marcat la hypermarketul Cora Lujerului, unde intre orele 17 si 20 va avea loc un concurs de gatit intre familii.

Chiar daca nu reusesti sa ajungi la un eveniment poti sarbatori ziua gatind acasa in loc sa mergi la restaurant, cumparand legume si fructe din piata si nu de la supermarket sau sustinand cauza mancarii sanatoase printre prietenii tai, la job, la scoala pe retetele de socializare.