1. Merele: tot anul
Tip: Sunt bune din ianuarie pana in decembrie. Ca sa nu se oxideze, stropeste-le cu putin suc de citrice (de portocala, de lamaie).

2. Bananele - tot anul
Tip: Le poti cumpara fara probleme in toate lunile anului. Iar daca niste banane coapte extra, le poti pune si la congelator. Se mentin fara probleme.

3. Portocalele - decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie si mai
Tip: atunci cand le cumperi, alege-le pe cele care par un pic mai grele in raport cu dimensiunea lor. Este un semn ca sunt zemoase si ca au un gust excelent.

4. Kiwi: decembrie, ianuarie, februarie
Tip: ca sa-ti cumperi cel mai dulce kiwi, trebuie sa nu fie foarte tare atunci cand il strangi intre degetul mare si aratator.

5. Pepene galben: tot anul
Tip: Teoretic, acesta este cunoscut ca "pepenele de iarna". Insa e foarte gustos si vara.

6. Capsunile: martie - august
Tip: Capsunile nu se fac coc dupa ce sunt culese, asa ca e foarte important sa le cumperi in stare perfecta de la magazin.

7. Ananasul: martie - noiembrie
Ananasul trebuie mancat repede, deoarece nu prea rezista. Un ananas copt este bun doar 2 zile daca este tinut la temperatura camerei sau o saptamana daca este tinut in frigider.

8. Strugurii: iunie - noiembrie
Tip: Nu arunca samburii din struguri. Acestia sunt plini de antioxidanti.

9. Zmeura: iunie, iulie, august
Tip: atunci cand iti cumperi sau culegi zmeura, indeparteaza fructele stricate, pentru ca le va strica si pe celelalte.

10. Afine: iunie, iulie, august
Tip: sunt foarte fragile, asa ca, dupa ce le speli, pune-le pe un servetel sa se curete de apa.