Cereale expandate. Am putea spune ca nu e nimic nou in asta, pentru ca am mai vazut ciocolata cu orez expandat. Dar ciocolatierii pregatesc noutati la acest capitol. Orezul brun sau quinoa sunt doua dintre cerealele care si-au facut loc in batoanele de ciocolata pentru a le da o textura crocanta.

Ciocolata cu bacon. Poate ca ne asteptam la asta dupa ce am auzit de votca infuzata cu bacon. Nici de data aceasta nu vorbim de o reteta complet noua. In urma cu cativa ani, ciocolateria americana Vosges Haut-Chocolat lansa ciocolata cu bacon si provoca nemultumire printre vegetarieni si iubitori ai ciocolatei deopotriva. Acum tot mai multi au imbratisat ideea unui desert dulce si afumat in acelasi timp. Vosges si-a marit intre timp colectia de bunatati cu trufe si clatite cu bacon.

Condimente exotice. Ciocolatierii sunt mari calatori. Isi descopera inspiratia in cele mai insorite continente de unde anul acesta vin cu idei condimentate. Vor fi in voga anasonul, semintele de fenicul, portocala sau lavanda atat in tabletele de ciocolata, cat si in praline.

Inspiratia trufelor. Prajiturelele iau forma celor mai delicioase bomboane de ciocolata. Ideea le-a venit belgienilor de la Godiva care au printre cutiile lor cu praline si trufe si unele cu gust si aspect viu colorat de prajitura.

Aceasta cutie contine o trufe ecler, trufe Crème Brûlée, trufe prajitura cu morcovi sau trufa mousse de vanilie.

Ganache si caramel infuzate cu ceai. Despre ceai stiai deja ca poate fi folosit la prajituri sau mancaruri, dar ciocolatierii mizeaza pe arome deosebite pe care sa le foloseasca in produsele lor.  Vom gasi ganache-uri si caramel cu arome de macese sau ceai negru.

Creme cu nuci. Vom uita de Snickers, Mars sau Lion. Noile batoane de ciocolata vor avea invelisuri din ciocolata buna si un miez de crema cu unt si nuca, arahide, migdale sau caju.