Degustarea a fost organizata sub indrumarea oenologului Therese Boer si a inclus testarea a trei vinuri albe si trei vinuri rosii, primele doua clasate urmand sa fie servite la bordul aeronavelor KLM incepand cu aceasta toamna.

“Pasagerii aflati la World Business Class au degustat legati la ochi sase tipuri de vin, inainte de decolare si dupa, pentru a stabili daca exista o diferenta intre gustul vinului la sol si in aer. Intr-adevar, gustul si mirosul se diminueaza cu 20% in aer, din cauza presiunii scazute si umiditatii. Din acest motiv, mesele servite la bordul KLM sunt mai condimentate si vinurile selectate cu grija. Vinurile cu un continut ridicat de tanin au un gust mai neplacut la altitudine mare si, prin urmare, nu figureaza in selectia de vinuri KLM”
, a precizat compania.

Dintre cele sase tipuri de vin, primele doua cele mai apreciate au fost alese pentru a fi servite la bordul KLM din toamna - vinurile The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Franta) si Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chile).

Sursa: Agerpres