Asa cum in zona mediteraneana se consuma vin la fiecare masa, in nordul Europei paharele de vodca sunt cele care “accesorizeaza” mesele. Fiind o bautura foarte puternica, iti recomandam sa analizezi obiceiurile rusilor inainte sa te apuci sa bei si, bineinteles, sa le pui in aplicare.

“Cea mai mare problema a europenilor, americanilor si chinezilor este ca beau vodca fara sa consume imediat niste mancare. Asa ca, dupa un singur shot, nu mai poti discuta cu ei”, spune Artyom Minayev, un antreprenor care comercializeaza vodca, pentru Telegraph.co.uk.

“Cand consumi vodca, trebuie sa o faci alaturi de mancaruri bogate in grasimi - Cartofi fierti/prajiti, paine, carnati, branzeturi, peste gras. Grasimile impiedica absorbtia de alcool”, explica el.

Evita dulciurile cu orice pret – acestea ingreuneaza si mai mult activitatea ficatului si a pancreasului, facand procesarea alcoolului si mai dificila.

Rusii nu beau niciodata vodca in combinatie cu alte bauturi, sub forma de cocktailuri.

Un mic truc: Vodca se bea in shoturi, dintr-o singura inghititura. Dupa ce inghiti vodca, expira pe nas, nu pe gura – nu ti se va face rau.

Multi rusi, inainte de o petrecere la care urmeaza sa consume vodca, mananca un ou crud ca metoda de prevenire a mahmurelei. Medicii nu prea recomanda aceasta metoda – te sfatuiesc, in schimb, sa iei o lingurita de ulei de floarea soarelui.

Citeste mai multe: Ghid de bune maniere in bar: cum se bea vodca