Chef Victor este un personaj extrem de carismatic si cunoscut in Romania si nu numai! Cu o cariera si o experienta in domeniul culinar extrem de vasta si de variata, dobandita in calatoriile din intreaga lume, el poate afirma cu mandrie ca este singurul roman care a gatit pentru Regele Suediei.

Un tip extrem de jovial, pasionat de sailing si de calatorii inedite, Chef Victor este pregatit sa schimbe radical mersul lucrurilor din bucataria restaurantelor cu probleme. Va porni in curand la drum in toata tara pentru a aduce restaurantelor aflate in situatii delicate elementul de noutate, a reinterpreta meniurile si a-si aduce contributia valoroasa prin know-how-ul dobandit in experienta sa de 35 de ani in hospitality business.

Fost Executive Chef al unor restaurante de lux din Capitala, Victor este pregatit sa inceapa o adevarata aventura cu cel mai nou cooking show din Romania. Un format unic care imbina elementele gastronomice, cu concepte de business. „Este o provocare extraordinara! Pe deoparte vom incerca sa salvam restaurantele cu probleme (care includ si elementele umane, de la bucatari, la service). Vom face minuni in numai 4 zile! Cel mai tare ma bucura gandul ca restaurantele vor fi repuse pe linia de plutire. M-as bucura ca unele sa ajunga restaurante de top. Daca la plecarea noastra din restaurant, o sa vad un zambet pe fata celor care lucreaza acolo, voi considera ca noi, echipa Vine CHEFul, ne-am indeplinit misiunea si am realizat lucruri frumoase”, a declarat Chef Victor Melian.

Chef Victor Melian va avea la dispozitie cateva zile pentru a salva de la faliment si pentru a imbunatati restaurantele, venind cu idei fresh si strategii inovative de business. Vor fi examinate pana in cel mai mic detaliu meniul, calitatea preparatelor, costul acestora, bucatarii, personalul sau echipa de servire.

Chef Victor este convins ca restaurantele din Romania inca au mari probleme privind meniurile si calitatea produselor. „O mare parte din restaurante inca sufera de sechelele comuniste, dar nici Roma nu s-a construit peste noapte!” declara Victor Melian. In viziunea acestuia, marea problema a restaurantelor din Romania e ca… sunt multe probleme. Meniurile foarte stufoase, de dimensiunea unei carti de telefon si personalul nepregatit sunt cele mai evidente. „Foarte putini patroni de restaurante au curajul sa investeasca in a incerca produse noi. Nu avem inca un restaurant cu stea Michelin, drumul e lung… dar eu nu-mi pierd niciodata speranta”, a declarat Chef Victor.

In prima zi, CHEFul va identifica problemele cu care se confrunta proprietarii restaurantelor. Urmeaza punerea in aplicare a planului de actiune care cuprinde rebranding-ul preparatelor si discutia cu intreg staff-ul restaurantului, inducand o stare generala descrisa de un singur cuvant: schimbare. Ulterior, restaurantul va fi inchis pentru a incepe marea schimbare, de la meniuri, la service.

In ultima zi, proprietarul va descoperi schimbarile iar CHEFul ii va prezenta meniul, schimbarile decorative, imbunatatirile din bucatarie si modalitatile de promovare.