Prima oprire a facut-o in Italia, in micul oras Asolo din regiunea Veneto, o zona bogata culinar, situata in imediata apropiere de Valdobbiadene, locul unde a luat nastere vinul Prosecco. Impresionat de frumusetea dealurilor acoperite de vita de vie, FOA a ajuns si la L'Osteria senz'Oste, locatie unde clientii se servesc singuri cu mezeluri si branzeturi de casa, produse local, dar si cu nelipsitul Prosecco.

Echipat de acasa cu o undita profesionala, FOA s-a oprit pentru cateva ore sa pescuiasca intr-un rau din apropiere, aceasta fiind una dintre placerile sale, de care se bucura din plin atunci când timpul ii permite.

In drumul sau, juratul MasterChef a ajuns si la Riviera Italiana, unde a luat cina intr-un restaurant ce serveste doar preparate gatite din productia proprie. Meniul este fix si se schimba zilnic, in functie de bunatatile gasite in gradina. Chef FOA nu s-a putut abtine din a gusta cate putin din delicioasele bucate care i-au fost aduse - cârnati facuti in casa, brânzeturi, masline, hribi murati, ravioli si alte paste de casa cu pesto din belsug, pastrav la cuptor, tagliatta de vita, panna cotta, inghetata de casa, dar si grappa si limoncello.

Vacanta sa nu se va incheia inainte ca el sa poposeasca si in Nisa, locul in care si-a propus sa guste faimoasa Socca, o lipie fierbinte si crocanta din faina de naut, ce poate fi mâncata doar acolo, iar apoi sa viziteze cea mai mare si renumita piata de pe Coasta de Azur, recunoscuta pentru produsele sale traditionale.

Cu Chef FOA ne vom reintâlni din septembrie, in calitate de jurat al celui mai vizionat show culinar din România, MasterChef.  Intre timp, il putem urmari de la ora 17:30 in cadrul emisiunii Traieste-ti vara, de la PRO TV. Aici, protagonistul rubricii Marea-n Bucate ne pregateste retete de sezon, pe alese, inspirate de frumusetile regiunii Marii Negre si a tinutului Dobrogii, cu care telespectatorii se pot delecta in voie.